Burom Katalin

Helyszín: 3300 Eger, Törvényház utca 4. (Agria Park, TritonLife Medical Center

 

Miért lett logopédus?

Óvodapedagógusi tanulmányaim során kísérleti jelleggel bevezették az évfolyamunknak a logopédiai és gyógypedagógiai alapismereteket. Azonnal beleszerettem ebbe a szakmába és a diploma megszerzése után jelentkeztem a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai karra, ahol logopédia és pszichopedagógia szakos gyógypedagógus lettem.

Melyek azok a fő szakmai tapasztalatai, melyek nagyban formálták szakmai útját?

Nagyon sokat tanultam tanáraimtól és folyamatosan visszajártam különböző képzésekre, tanfolyamokra, majd 2019-ben mesterképzésre alma máterembe. A logopédiai munkám mellett sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését is végeztem. Tanulási zavarok megelőzésével és fejlesztésével, valamint viselkedési és magatartás zavaros gyermekek ellátásával foglalkoztam. A Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálatban logopédiai terápiákat végeztem, majd a logopédiai és gyógypedagógiai diagnosztikus tevékenység felé fordult utam és 2014 óta a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Megyei Szakértői Bizottságában dolgozom. A gyermek ellátás mellett a felnőttekkel is szívesen foglalkozom, házi beteg ellátás keretében, valamint a Markhot Ferenc Kórház neurológiai osztályán és Beszédgondozójában Klinikai beszédzavarokkal foglalkoztam. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyógypedagógiai Intézetében mesteroktatóként kezdetektől részt veszek a logopédia és pszichopedagógia szakos hallgatók képzésében.

Szakmai utamat a folyamatos tanulás jellemezi, szívesen tanulok új dolgokat. A logopédiai terápiák mellett megismerkedtem a TSMT terápiával is. Diagnosztikus tapasztalatomat is folyamatosan bővítettem a korai életszakaszban elvégezhető vizsgálatokkal, valamint intelligencia vizsgáló eljárásokkal. A sokrétű tapasztalat nagyfokú komplexitást ad számomra.

Mi a kedvenc szakterülete és miért?

Gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt szeretek foglalkozni. A terápiás irányvonal kijelöléséhez nagyon fontosnak tartom a jól körülhatárolt diagnózist, a család együttműködését és a páciens motiváltságának fenntartását. Számomra minden eset egyedi, amit kihívásnak élek meg. A kihívások pedig megoldandó problémák. A beszédindító terápiáktól a stroke-os betegek ellátásáig minden terápiát szívesen végzek. Szeretem a változatosságot a munkámban.

Milyen életkorú páciensekkel dolgozik szívesen? Mivel fordulhatnak Önhöz a kliensek?

Mondhatnám azt, hogy 0-99 éves korig bárkivel szívesen foglalkozom.  Szeretem megoldani a problémákat, szívesen adok tanácsot, amikor nem tudjuk pontosan merre kellene elindulni. Magánellátásban 2000 óta többek között beszédindítással, beszédhanghibák javításával, nyelvlökéses nyelés terápiájával, beszédtechnikával, diszfóniával afáziával, dizartriával, tanulási zavarok megelőzésével és terápiájával, valamint TSMT terápiával látok el pácienseket.

Hobbi, kikapcsolódás

Két gyermekemmel és férjemmel szívesen, túrázunk a közeli hegyekbe.  Az utóbbi időben kedvenc családi sportunk a biciklizés és az evezés lett. Legjobb kikapcsolódás számomra az olvasás, de a színházi előadásokat is rendszeresen látogatjuk. A néptánc a népi kultúra gyerekkoromtól az életem része, a családomból hozott hagyományok megtartását és átadását nagyon fontosnak tartom.

Visszahívást kérek