Rólunk

A TritonLife csoport tagjaként működő Magyar Beszédközpont olyan célcsoport kiszolgálására jött létre, amely érintett a különböző eredetű beszédproblémákban. Legyen szó akár gyermekkori, akár felnőttkori beszédvizsgálatról, terápiáról, szakképzett logopédusok várják a hozzájuk fordulókat. Cégcsoportunkban megtalálhatók olyan társszakmák, amelyek biztosítják a beszédjavítás megkezdéséhez szükséges kiegészítő vizsgálatokat. Ilyen például a fül-orr-gégészet vagy a neurológia.

Fejlesztő óráinkon megvalósul a beszédhibás személyiségének és beszédhibájának sérülés specifikus korrekciója. Törekszünk a pszichológiai és fiziológiai tényezők összhangjára, illetve gyakran nem csak a beszédet fejlesztjük, hanem a szorosan hozzákapcsolódó részképességeket is. A terápia mindig személyre szabottan történik.

Az alábbi tünetekkel fordulhat szakembereinkhez:
 • artikulációs zavarok (pöszeség)
 • nyelvlökéses nyelés
 • hangképzési zavarok
 • hallási problémák
 • állkapocs ízületi panaszok
 • agyi sérülés következményeként kialakult beszédzavar (pl. storke)
Szolgáltatásaink
Alapelveink
 1. Törekszünk az ügyfél pszichológiai és fiziológiai tényezőinek összhangjára, a személyiség és a beszédműködés kölcsönhatására, funkcionális összefüggésrendszerére
 2. A fejlesztés mindig tudatosan és előre eltervezetten kell történjen.
 3. A megfelelő módszerek kiválasztásakor figyelembe vesszük az életkort, a pszichikai sajátosságokat, az értelmi képességet,valamint a beszédhiba típusát és súlyosságát.
 4. A terápia során figyelembe vesszük a beszédfejlődés szakaszait.
 5. Tudnunk kell, hogy az ügyfélnél hogyan érvényesülnek a beszédfejlődési szakaszokon belül az egyéni sajátosságok, amelyek nagyban befolyásolhatják a módszerek megválasztását.
 6. Hisszük, hogy a terápia akkor a legeredményesebb, ha az folyamatos és egyénre szabott.
 7. Gyermekek esetében nagy szerepet tulajdonítunk a szülőknek, felnőttek esetében pedig a hozzátartozóknak, hiszen az aktív bevonásuk a terápiába meggyorsíthatja vagy megkönnyítheti a kezelési folyamatot.
Elérhetőségünk:
+36 1 444 5150
1112 Budapest, Hegyalja út 100.
magyarbeszedcentrum@gmail.com

 

Visszahívást kérek