Nagy-György Márton

Miért a logopédia? Mi a története annak, hogy ezt a szakmát választotta?

Középiskola után két dolog érdekelt igazán. A pszichológia és az éneklés. Miközben jazz-ének szakra jártam jöttem rá, hogy a logopédia a teljes metszete mindannak, ami engem igazán érdekel. A beszédtechnika, hangterápiák, pszichológiai hatások a gyermekek fejlődésére és annak terápiás hatásai, felnőttekkel és gyermekekkel való felelősségteljes munka stb.

Milyen tapasztalatokat szerezett eddig?

Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karon végeztem. Azóta a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat 15. Kerületi Tagintézményében dolgozom. Két évig a Seneca Közhasznú Alapítvány a Dadogókért-nál dolgoztam, mint komplex művészeti terápiás gyakornok Balás Eszter mester logopédus irányítása alatt.

Ha egy  dolgot kellene mondani, amit imád a munkájában, mi lenne az?

A pedagógusi munka és azon belül is a gyógypedagógusi pálya a legszebb hivatás. A mérnökök hidakat és felhőkarcolókat építenek, amit mindenki megcsodál, az orvosok megpróbálnak megmenteni, ha veszélyben az életed, a tudósok a legkülönbözőbb dolgokat fedezik fel a világról és embert küldenek a holdra, amik lenyűgözőek. De ki tanítja őket és segít nekik, hogy elérjék tehetségük legjavát? Mi pedagógusok és a szülők kéz a kézben. A legjobb dolog a tanításban, amikor te és a gyermek is érzitek, hogy mennyire szépen fejlődik és ügyesedik a terápia alatt. Azok a mosolyok, amikor először sikerül valami, ami korábban lehetetlennek tűnt felejthetetlenek.

Mik a tervei a jövőre nézve?

10 év múlva szeretnék az ország egyik legjobb komplex művészeti terapeutája lenni.

Mire törekszik mindig a munkája során?

Arra törekszem, hogy lássam az embert a páciens mögött és a lehető legjobb tudásmmal segítsem őt és a mögötte álló családot is. Hozzánk azért jönnek a szülők és a gyermekek, mert segítség kell nekik, ami lehet egy egyszerű probléma, de lehet egy hosszú terápiás folyamat is. Ebben az esetben pedig a rendkívül fontos, hogy a szülő tisztán lássa mi a cél, és hogy sokszor nincsenek rövidíthető utak. A gyermek fejlődése érdekében a szülő és pedagógus szövetségesként kell, hogy együtt dolgozzanak a gyermek érdekében, különben a terápia sikeresége csökken.

Mi a kedvenc területe a logopédián belül és miért?

A kedvenc témáim azok, melyekben az ének, a művészetek és a pszichológia találkozik. Ilyenek a hangterápiák pl. Dysphonia, vagy a hadarás és dadogás terápiája.

Mi az a három pozitív tulajdonság, amire büszke?

Inkább megfordítanám ezt a kérdést. A gyerekek a következőt mondták: „Malci „bácsi” kedves, mosolygós és szőlös!” :) 

Hogyan töltődik fel? Mit csinál szívesen, amikor épp nem a szakmájának él?

Koncertezem a WindSingers nevű acappella együttesünkkel, túrázok vagy olvasok.

logopédus

 

Vizsgálatok

16 000 Ft helyett most 12 800 Ft
Tovább
16 000 Ft helyett most 12 800 Ft
Tovább
16 000 Ft helyett most 12 800 Ft
Tovább
16 000 Ft helyett most 12 800 Ft
Tovább
16 000 Ft helyett most 12 800 Ft
Tovább
Visszahívást kérek