Szőke Rita

Helyszín: 3300 Eger, Törvényház utca 4. (Agria Park, TritonLife Medical Center)

Szőke Rita 2011-ben vette át logopédus diplomáját, szakmáját nagy odafigyeléssel és szeretettel végzi.

-Az emberi hang és a belső beszéd, a gondolat végigkíséri egész életünket a csecsemőkortól az időskorig. Segít megtalálni a helyünket a világban, szűkebb és tágabb környezetünkben, kapcsolatokat teremteni, megélni és kifejezni saját érzéseinket és értőn figyelni a másik mondanivalójára. Az anyanyelvünkkel szépen és jól bánni nem könnyű feladat. Segíteni ennek a tudásnak a megszerzésében, felfedezni a beszéd (s ezzel együtt a beszéd hibáinak, zavarainak) ezerszínű birodalmát - ez vonzott mindig is a logopédiában. - meséli a szakember, aki a vonatkozó képesítése megszerzése előtt is gyerekekkel foglalkozott fejlesztőpedagógusként. -A terápiás munka elköteleződést, folyamatos és tudatos együttműködést igényel mindkét fél részéről. Az odafigyelés és a szülőkkel való együttgondolkodás kulcsfontosságúak számomra. – folytatja a logopédus.

 

Szakmai munkájában elengedhetetlennek tartja a komplex szemléletet

-A probléma okainak minél szélesebb körű feltárása segíthet rátalálni az egyénre szabott megoldásokra, terápiás utakra. Fokozatosan, az adott korosztálynak megfelelő érdeklődési kör mentén, változatos eszköztár használatával gazdagítva a foglalkozásokat haladunk a fejlődés útján. – mondja Rita.

 

Szeretettel várja az óvodás és iskolás korú gyerekeket is

-Az iskolába készülő ovis, valamint az általános iskolás korosztály (1-8. évfolyam) terápiás megsegítésében szerzett sok-sok évi gyakorlati tapasztalat által ismertem meg az igazi, izgalmas logopédia valódi világát, vált élettel telivé a munkám, hivatássá a szakmám. – avat be a szakember. - Megmutatni a gyerekeknek, milyen csodás élmény együtt, egymással kommunikálni, örömmel, bátran, magabiztosan megszólalni. Segíteni az indokolatlan hátrányok megszüntetésében, kudarcélmények csökkentésében, abban, hogy a gyerekek valódi teljesítményeik szerint tudjanak teljesíteni az iskolában.

 

Folyamatosan képzi magát, fontos számára a szakmai minőség

-Az évek során megszerzett képesítéseim, szakmai, módszertani továbbképzéseim kiegészítik, támogatják, erősítik egymást. Lényegesnek tartom ismereteim folyamatos bővítését, több szakterület érdekel a logopédián belül, s bár nagyon szeretek gyerekekkel dolgozni, a jövőben szívesen képezném még magam a felnőttek beszédterápiás ellátása irányába is.

Visszahívást kérek