Pintér Mariann

Pintér Mariann külkereskedelmi tanulmányok után, egy személyes látogatás hatására döntött a logopédiai pálya mellett

-Tizennyolc éves koromban pályaválasztás előtt álltam és őszintén szólva nem igazán tudtam merre is tanuljak tovább, amikor keresztanyám hatására felkerestem egy logopédust, akinek az elhivatottsága már az első találkozásunk alkalmával elvarázsolt. Onnantól tudtam, hogy én is segítő szakmában szeretnék dolgozni. Addig azt gondoltam, hogy a logopédia csak a gyermekek ellátását fedi le, majd a főiskolai évek alatt lett rálátásom arra, hogy a beszéd- és nyelvi zavarok többsége felnőttek körében is előfordul és sikeresen javítható bármely életkorban. - meséli Mariann.

Meghatározó szakmai tapasztalatait a Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórházában szerezte, ahol közel 10 évig állt alkalmazásban, majd Budapest Főváros Kormányhivatalának logopédus szakértőjeként folytatta tevékenységét. Bár nagyon szeret tanulni, de idővel a katedra másik oldala is vonzani kezdte: a Semmelweis Egyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Főiskolai Karán oktatóként is kamatoztathatta tudását.

-Kedvenc szakterületem a nyelvlökéses nyelés-, afázia-, dadogás- és zeneterápia: jó látni, amikor megszűnik egy állkapocs fájdalom, rendeződik a nyelés és a hangképzés vagy azt tapasztalom, hogy az alkalmazott terápiák hatására megnyílik a világ az afáziával vagy dadogással élő személyek számára.- mondja a szakember, aki 2011-ben zeneterapeuta lett, majd 2017-ben szakvizsgával bizonyította magas szintű szakmai tudását, 2022-ben pedig befejezte mesterképzését és átvehette okleveles gyógypedagógia-tanár diplomáját.

Elsősorban a felnőtt korúakat várja a rendelésére

-A beszéd- és nyelvi zavarok közül afáziával, dizartriával, nyelvlökéses nyeléssel, artikulációs zavarokkal, dadogással fordulhatnak hozzám. Hangtálas kezeléseimre azokat várom, akiknek fontos az egészségmegőrzés, a testi és lelki harmónia, a relaxáció.

Fontos számára a fejlődés, a munkaidején kívül szívesen képzi magát

-Ahhoz, hogy jó segítő lehessek, fontos számomra az önismeret fejlesztése és a folyamatos önképzés. Szívesen tanulok, ismerek meg új technikákat. Napjaimba igyekszem beépíteni a meditációt, a jógát vagy a zenét (handpan, ukulele stb.). Kétgyermekes édesanyaként családommal, barátaimmal szívesen kirándulok, társasozok, vagy éppen zenÉLEK.

Visszahívást kérek