Megnyitottunk!

A TritonLife csoport legújabb tagjaként elindult a Magyar Beszédközpont.

Az új centrum olyan célcsoport kiszolgálására jött létre, amely érintett a különböző eredetű beszédproblémákban. Legyen szó akár gyermekkori, akár felnőttkori beszédvizsgálatról, terápiáról.


A beszéd minőségére általában gyermekkorban helyezünk nagyobb hangsúlyt. Ekkor kapják a szülők az első visszajelzéseket a gyermek beszédállapotáról, hiszen az óvodák nagy részében dolgozik logopédus. A beszédproblémák legtöbbször nem korlátozódnak az egyszerűbbnek mondható hangzóhibákra, hanem számtalan problémakör merülhet fel. Gyakoriak az olyan eltérések (olvasás-, írás-, számolászavar), amelyek valamilyen kognitív képesség rendellenes működéséből adódnak. Ezek mellett találkozhatunk idegrendszeri és szervi érintettséggel is, amelyek esetében elkerülhetetlen más szakmák bevonása (fül-orr-gégész, audiológus, neurológus, pszichológus stb.)

Azonban felnőtt korban éppoly releváns téma a beszédfejlesztés, hiszen sokaknak felnőtt korára is megmarad beszédhibájuk, Emellett nem ritka az az eset, amelyben valamilyen agyi sérülés következtében alakul ki beszédzavar. Ezekben az esetekben is a logopédus kompetens a beszéd helyreállításában. Mivel a felnőtt ellátás nem olyan kidolgozott, mint a gyermek, így sokszor nehéz eljutni a megfelelő szakemberhez.

Visszahívást kérek