GOH beszédhallás vizsgálatra is van lehetőség a Beszédközpontban

Mivel a tipikus beszédfejlődés (értés és produkció is) kialakulásának egyik legfontosabb feltétele az ép hallás, minden terápia előtt meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a hallórendszer az elvárt módon működik. Erre alkalmas az úgynevezett GOH készülék, mely a gyermekek beszédhallási képességét vizsgálja.

A beszédhallást ellenőrző készülék képes megállapítani hogy a gyermek hallása megfelelő szinten teljesít-e ahhoz, hogy probléma nélkül sajátítsa el anyanyelvét. A kapott eredmény tudatában tervezhetjük meg a további vizsgálatokat is, amelyek mind-mind közelebb visznek a diagnózis felállításához. A terápiára már csak akkor kerülhet sor, ha sikerült pontosan körülhatárolnunk a fennálló problémát.

A készülék segít mielőbb felfedezni, ha gyermekünk beszédfejlődése a hallási alulműködés miatt marad el. A beszédészlelés és a beszédértés meghatározó alapjai a későbbi iskolai teljesítményeknek, így fontos, hogy idő előtt fény derüljön a problémára. A hallás problémája a legtöbb esetben jól korrigálható különböző típusú hallókészülékekkel.

Fontos tudnunk, hogy a GOH készülék eredménye inkább csak afféle útmutató, mindenképpen szükség van orvosi megerősítésre is a halláskárosodás megállapításához.

Visszahívást kérek