1
Komplex szemléletmód

Szakembereink nem csak a beszédproblémára koncentrálnak, hanem az ahhoz társuló egyéb problémákat, okokat is figyelembe veszik a kezelés meghatározásakor.

2
Hatékonyság

Teljes figyelmünket a hozzánk fordulókra fordítjuk, így rövidebb idő alatt érjük el a kívánt eredményt.

factIconNoWaiting
Várakozás nélkül

Időpont egyeztetés után fogadjuk ügyfeleinket, akik néhány perces regisztrációt követően ellátásra kerülnek.

Híreink

Beszédfejlesztés felnőttkorban? - Igen!

Nincs könnyű dolga annak, aki felnőttkorában kerül olyan helyzetbe, hogy beszéd- és /vagy nyelvi fejlesztésre van szüksége. Általában kevés a lehetőség, hiszen nincsen olyan kiépített protokoll, mint a gyermekek esetében. Gyermekkorban legtöbbször az óvodáskorban derül fény a logopédus igényére, hiszen kötelező a gyermekek beszéd és nyelvi fejlettségének felmérése. Azonban hova forduljon az ember felnőtt korában?

Megnyitottunk!

A TritonLife csoport legújabb tagjaként elindult a Magyar Beszédközpont.

Az új centrum olyan célcsoport kiszolgálására jött létre, amely érintett a különböző eredetű beszédproblémákban. Legyen szó akár gyermekkori, akár felnőttkori beszédvizsgálatról, terápiáról.

Nem találtak összefüggést a keresztezett dominancia és a nyelvi fejlődés között

Sokat hallani olyan hipotézisekről, amelyek a keresztezett dominanciát teszik felelőssé az olvasási, helyesírási, matematikai és nyelvi képességek tipikustól eltérő mivoltáért. Hogy mit is jelent a keresztezett dominancia, és mi a legfrissebb álláspont ebben a témában, az kiderül abból a cikkből, amelyet a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége tett közzé.

GOH beszédhallás vizsgálatra is van lehetőség a Beszédközpontban

Mivel a tipikus beszédfejlődés (értés és produkció is) kialakulásának egyik legfontosabb feltétele az ép hallás, minden terápia előtt meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a hallórendszer az elvárt módon működik. Erre alkalmas az úgynevezett GOH készülék, mely a gyermekek beszédhallási képességét vizsgálja.

Logopédusok 10 kompetenciája

Mettől meddig terjed a logopédusok kompetenciája? Merülhet fel bennünk jogosan a kérdés. Sokan azt gondolják, hogy a logopédus kizárólag a beszéd- és nyelvi zavarok korrekciójával foglalkozik. Azonban emellett akad még sok más tevékenység is, amelyre talán nem is gondolnánk.

Visszahívást kérek